Hem Program & Priser Kontakt
english__swedish

Kontakt

Brännkyrkag. 75
118 23 Stockholm

Bookings
073-583 59 70
hellen@daraja.se

 

Program & Priser

Volontärplaceringen är indelad i fyra steg
Det finns möjlighet för dig som volontär, att stanna hela perioden på en organisation, men vi rekommenderar er att följa vårt 4 stegs-program för att få ut det mesta av din vistelse som volontär. Genom att göra detta får du en inblick i hur flera olika samhällsbaserade organisationer (CBO: s) arbetar och kan använda erfarenheterna från dessa tre organisationer när du skapar ditt eget projekt.

Steg 1 - Deltagande i samhället
Du börjar med att få en orientering i vad Miss Koch gör och de frågor de arbetar med. Tanken är att du ska hitta det ämne du brinner för mest  inom organisationens fokusämnen och arbeta med det i första hand.  Tillsammans med miss Koch kommer du att kunna delta i fokusgruppers diskussioner med allmänheten. Tillsammans med flickor från Miss Koch kommer du att göra intervjuer i olika byar i kommunen angående det ämne du valt med frågor som, för att ge ett exempel: Varför är det så att det finns en ökning av våld i hemmet? och så vidare.

Efter din undersökning  utbyter du erfarenheter med medlemmar i Miss Koch och kommer tillsammans fram till en väg framåt och funderar över hur man hanterar denna fråga bäst.

Steg 2 - Broadcasting i samhället
Efter att ha avslutat den första perioden i Miss Koch fortsätter du till närradiostationen, Koch FM. Med ämnet som du bestämt dig för hos Miss Koch, kan du nu använda radion som ett verktyg för att sprida din information. Tillsammans med Koch FM-medlemmar diskuterar du ditt ämne och tillsammans arbetar ni fram olika sätt som ditt ämne kan diskuteras på live i radio.

Radions redaktör väljer nu i vilket program debatten kommer föras och tillsammans med producenten skriver du ett manus och väljer musik för debatten. När showen kommer att sändas beror helt på radion.

Steg 3 - Skapa förändring genom film
Den tredje perioden kommer att tillbringas i Ghetto Film Trust (GFT). Tillsammans med Ghetto Film Trust du går du igenom vikten av att använda film som ett verktyg för att sprida information. Tillsammans kan du göra ett kort skalprogram om ditt ämne. GFT kan också behöva din hjälp inom filmproduktion med att till exempel filma, redigera eller bara ge råd om de olika skript de har.

Steg 4 - Egna projekt
Under den sista etappen, som är öppen för nya idéer från er, rekommenderar vi att du väljer en av de organisationer du har arbetat med och utvecklar ditt ämne ytterligare genom att till exempel gör en kortfilm om ditt ämne, eller ett radioprogram eller kanske skriva en rapport för Miss Koch på ditt ämne. I detta steg är det upp till dig att välja vad du vill göra. Det finns också möjlighet för dig att besöka andra projekt i samhället, och se om det finns möjligheter till nya samarbeten.

OBS!
Vänligen meddela oss om du är bra på ljudteknik, att skapa hemsidor, forskning, fotografi, radioredigering, musik eller annat som kan vara användbart i organisationerna.

Krav
1. Volontären måste vara villiga att arbeta i projektet och delta så mycket som krävs.
2. Han / hon bör ha intresse för media, film, mänskliga rättigheter, empowerment, olika kulturer och att resa och se världen.
3. Han / hon måste kunna förstå att de är i ett nytt land, som har sin egen livsstil och kultur.
.

Vi rekommenderar att du tar med:
- En bandspelare
- En kamera (för att ta egna bilder)
- Skrivar material

Priser för programmen 2010-2011
4 veckor: 12 800 kr
6 veckor: 15 100 kr
10 veckor: 20 500 kr

Programmen startar: 25 januari, 22 februara, 22 mars, 19 april, 24 maj, 21 jun, 19 juli, 16 augusti, 13 september, 11 oktober, 15 november, 13 december

Varför måste jag betala för att vara volontär?
Volontärer betalar avgifter för att upprätthålla och tillgodose de lokala projekten och de berörda samhällena. Dina avgifter ger oss möjlighet att direkt bidra till målen och behoven i de samhället du arbetar i.  Resurserna inom dessa områden är mycket begränsade och kan inte stödja dina kostnader för mat, boende, transporter och övervakning.
Avgiften täcker följande:
Upphämtning från flygplatsen: vid ankomst och avgång.
Orientering: Information samt orientering om lokal kultur, historia och seder
Swahili kurs: Språket är mycket viktigt för att förstå vad andra människor säger. Volontären kommer därför få tre timmars swahili lektioner varje vecka.
Placering: Dina placeringar och ditt välbefinnande under volontärarbetet är vår högsta prioritet. Vi garanterar att din placering är trygg och säker. Vår samordnare kommer att ge dig allt stöd du kan behöva längst vägen.
Intyg om deltagande: Du kommer att förses med ett intyg som visar ditt deltagande hos oss.
Bidrag till organisationer: Delar av avgiften kommer att gå till organisationerna.
Kost och logi: du kommer att bo hos värdfamiljer som vi har valt. Beroende på hur du vill ha det kan du antingen dela rum med en annan volontär eller få ditt eget rum. Frukost och middag tillgodoses.

Vad ingår inte?
Transport till projektet (frivilliga kommer att använda offentliga medel för att komma till sin arbetsplats), utflykter och safaris, vaccinationer, Visum, försäkring, medicinska räkningar, fritidsaktiviteter.